Sidan uppdaterad 2022-11-29

 

    

Startsidan Tjänster Produkter Bilder Eget material Kontakt 

Distanser för lättare montage

fisso ring steel 11 - rostfritt stål

FISSO Ring Steel 11 är en rosett i form av en konisk bricka, med en diameter på 11 mm. Monteras oftast direkt på väggen utan distans. För alla typer av skivmaterial och tjocklekar.  
Kan även kombineras med FISSO Tube för att få en distans från väggen . 
 
Tillverkad i rostfritt stål AISI 304 motsvarande SIS 2333 eller 18/8.  
Lämplig både för inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår.

 

fisso Steel 13, väggdistans i rostfritt stål Enkel och rak design utmärker FISSO Steel. Steel 13 är den minsta distansen i Steel-serien. Med en diameter på 13 och distans på 15 mm så är FISSO Steel 13 den perfekta distansen för mindre skyltar. Dold låsning Skivmaterialet placeras mellan fästkropp och huvud som därefter låses med en gömd insexskruv. Tillverkad i rostfritt stål AISI 304 motsvarande SIS 2333 eller 18/8. Lämplig både för inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår.
 
 
fisso micro 15 - rostfritt stål


FISSO Micro Steel erbjuder en enkel lösning där det inte finns behov av ett avstånd mellan skiva och vägg. Det är en dekorativ lösning som döljer skruvskallar. FISSO Micro Steel är inte en distans utan en "hatt" som trycks på plats och låses med med ett speciallås. Det patenterade fästsystemet är tillverkat så att “den klå-fingrige” inte ska kunna ta bort huvudet för hand eller med en skruvmejsel. 
 
Inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår. 


 

 
fisso ring - guld Konisk bricka


FISSO Ring är en rosett i form av en konisk bricka. Monteras direkt mot väggen utan distans. För alla typer av skivmaterial och tjocklekar.  
Kan även kombineras med FISSO Tube för att få en distans från väggen . 
 Tillverkad i mässing av hög kvalitet, ytbehandling i högblank mässing. För både inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår. 
 


 

 
fisso Mix alu 13/13, aluminium,
FISSO Mix 13/13 Alu - distans tillverkad i aluminium med vänstergängad (!) skalle. Vänstergängor som gängas in i distanskroppen. Förutom designmotiv - är aluminium ett bra val när man inte vill blanda material för att undvika galvanisk korrosion. FISSO Mix 1313 Alu en liten och diskret lösning för små skyltar. 
 
Tillverkad i anodiserad aluminium. Monteringsdetaljer medföljer. 

 
 
fisso Rapid 1520, väggdistans i krom

Rapid 1520, väggdistans i krom FISSO Rapid 1520 har snabbt blivit en mycket populär skyltdistans. Tack vare det stora urvalet av olika färgval, samt dess eleganta design och attraktiva pris. Avsedd för montering av alla skivmaterial i liten och medel storlek. Designen passar såväl på kontoret som på publika platser, som t ex köpcentret eller gallerian. 
 
Dold låsning 
Skivmaterialet placeras mellan fästkropp och huvud, den medföljande gummiringen förhindrar att skivmaterialet glappar. Därefter låses skylten fast med en gömd insexskruv. Skivor med en tjocklek på 2-12 mm kan monteras med 20 mm distans från väggen. 
 
Tillverkad i formgjuten Zamak (zink, aluminium och koppar) vilket ger ett mycket hårt och slitstarkt material. 
Ytbehandling i högblank krom. 
 
För både inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår.
 
fisso Alu 13/20, väggdistans, vänstergängadAlu 13/20, väggdistans, vänstergängadFISSO Mix 13/20 Guld - distans tillverkad i aluminium med vänstergängad (!) skalle. Vänstergängor som gängas in i distanskroppen. Förutom designmotiv - är aluminium ett bra val när man inte vill blanda material för att undvika galvanisk korrosion. FISSO Mix 1320 Alu en liten och diskret lösning för små skyltar. 
 
Tillverkad i anodiserad aluminium med ytbehandling i guld. Monteringsdetaljer medföljer.

 
fisso Midi, distans 21mm, Ø15mm, krom  

FISSO Midi är en av de populäraste distansen i FISSO systemet. Avsedd för montering av

alla skivmaterial i liten och medel storlek.Midi, distans 21mm, Ø15mm, krom Designen passar såväl på kontoret som på publika platser, som t ex köpcentret eller gallerian. 
 
Skivor med en tjocklek upp till 11 mm kan monteras med 21 mm distans från väggen. 
Tillverkad i mässing. Ytbehandling i högblank krom. För både inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår. 
 

 

 

 
fisso Budget, distans 20mm, Ø15mm, guldBudget, distans 20mm, Ø15mm, guldFISSO Budget är en ekonomisk lösning vid förmontage på skyltverkstaden. Förmonterad distans gör det enkelt att vid monteringen placera väggskruven i distansen och göra märken för eventuell förborrning. När väl skylten är monterad på väggen, klicka fast dekorationsknappen över skruvskallen.  
 
Tillverkad i mässing av hög kvalitet, distans ytbehandlad i högblank krom, täckbricka ytbehandad i högblank mässing. För både inom- och utomhusbruk. Monteringsdetaljer ingår med skruv 17 mm och plastplugg (inomhusbruk). 

 

 

fisso micro plast 15 - grå

micro plast 15 - grå FISSO Micro Plast är inte en distans, utan en "hatt" som trycks utanpå skruvskallen och låses med automatik med ett speciallås. En enkel lösning när det inte finns behov av ett avstånd mellan skiva och vägg.  
 
Plastkragen placeras under skruvskallen. Därefter trycker Du fast hatten ovanpå skallen och skruvskallen är dold 
 
FISSO Micro Plast passar alla typer av skivmaterial och tjocklekar. Skruv och plugg medföljer. 
 
Denna variant i grå plast med en diameter på 15 mm. 
 
FISSO Micro Plast kan kombinera med FISSO Tube (se Tube ) för att få en distans från väggen. 
          

 
fisso Tube 10, distansrör, transparent akryl

Tube 10, distansrör, transparent akryl FISSO Tube är ett distansrör i genomskinlig plast. Erbjuder Dig som formgivare av skyltar en intressant möjlighet att skapa annorlunda och attraktiva lösningar med enkla medel och till låg kostnad. 
 
FISSO Tube är ett 2 mm tjockt transparent och starkt acrylrör med en diameter på 10 mm.  
 
Denna variant 10 mm lång. 
 
Kombineras snyggt med alla typer av FISSO dekorationsknappar som har en diameter under 15 mm, från FISSO Rings till FISSO
 

 
klipser 20/30 - transparent

klipser 20/30 - transparent klipser 20/30 - transparent hane och hona. Distansen fästes "osynligt" på baksidan av skylten eller bokstäverna. 
 
Vid monteringen trycks skylten fast mot väggen. Hane och hona låses med ett "klick". Se

 

 
fixxo - glasgrön fixxo - glasgrön FISSO Fixxo är ett helt sortiment av distanser i plast med ett tryckfäste. 
 
Huvudet trycks på plats in i distanskroppen och låses fast med en stålbygel för enkel och snabb montering. 
 
FISSO Fixxo har en distans på 21 mm från väggen och kan användas för skivmaterial upp till 12 mm. 
 
Tillverkad i transparent polycarbonat. Monteringsdetaljer medföljer. 

 
 
fixxo bond - svart plast/stål fixxo bond - svart plast/stål Fixxo Bond är en distans i svart nylon med toppinlägg i rostfritt stål. Fixxo Bond har ett smart lamellås i distanskroppen. Du trycker bara in distanshuvudet i distansen och lamellerna klickar i skårorna i distanshuvudet. Som extra säkerhet inkluderas ett bygellås. Passar bra till små och medelstora skyltar. Montera distanskroppen på väggen, för in distanshuvudet genom skylten in i distansen. 
 
 
 
       
     
     
     
     
     
     
     

                                                                                       

 

                                                                                

 
©  2022 Exhiban AB